Vianočné oplátky RAŽné

Náš sortiment tradičných Vianočných oplátok sme sa rozhodli obohatiť o oplátky z ,,netradičných,, obilnín. POHANkové oplátky sme Vám už predstavili v minulých aktualitách. Dnes sme prišli s oplátkami RAŽnými. Máme ich už odskúšané na našich priateľoch a rodine a keďže zožali úspech /minulé Vianoce/ pokračujeme v ich výrobe..

Nedávno som však dostala otázku.. ,,nepreháňate to už s tou zdravou výživou??,, Nie určite to so zdravou výživou nepreháňame veď posúďte sami.

Nutričná hodnota RAŽe je veľmi vysoká. Raž obsahuje vlákninu a veľa minerálnych prvkov draslík, fosfor, železo, síru, fluór , zinok, mangán a.i. Koncentrácia horčíka a železa je dokonca vyššia ako v mäse.

Raž má posilňujúce účinky pri vyčerpaní organizmu a únave. Raž je zdrojom energie vďaka nízkej glykemickej záťaži, takže pri trávení nedochádza k výrazným výkyvom inzulínu. Postupné uvoľňovanie cukru pomáha udržiavať energiu na dlhší čas.
RAŽ obsahuje tiež kvalitné tuky, bielkoviny a sacharidy. Je najlepším zdrojom ľahko rozpustnej vlákniny, ktorá znižuje hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Obsahujú vitamíny B1 a E. Prevaha nenasýtených mastných kyselín pomáha znižovať tvorbu cholesterolu. RAŽ obsahuje aj malé množstvo lecitínu, ktorý priaznivo ovplyvňuje fungovanie nervového systému.

Výhody RAŽe sú nespochybniteľné tak prečo si ju nedopriať čo najčastejšie..

Posilňujú nervový systém
Odstraňujú pocit únavy
Pomáhajú pri srdcovo-cievnych ochoreniach
Znižujú krvný tlak
Zvyšujú imunitu organizmu
Pomáhajú pri alergiách
Prospievajú k zdraviu vlasov, koži a nechtom
Podporuje trávenie vďaka vláknine
Udržiava hladinu cholesterolu a cukru v krvi
Má priaznivé účinky na nervy
Pomáha lepšie prijímať minerálne látky
Ochraňuje pečeň
Celozrnná ražná múka blahodarne pôsobí na činnosť čriev, proti zápche, hemoroidom, nádorom.
Vďaka vysokej nutričnej hodnote by sme RAŽ mali konzumovať každý deň. Preto mlsajte zdravo a zvlášť na Vianoce..

Samozrejmosťou pri našich výrobkoch sú EKOobaly, celé rozložiteľné v komposte..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>